Planet Interim in de media

Lees hieronder een selectie van eerder gepubliceerde artikelen over Planet Interim, of  artikelen of blogs die in samenwerking met Planet Interim tot stand zijn gekomen. Ook is een whitepaper over Sociale media en werving en selectie en een interview met de oprichter van Planet Interim te downloaden.


Uurtarief van interim managers en consultants licht gestegen

Bron: Consultancy.nl | 18 november 2019 | Naar artikel

"De uurtarieven van hoogopgeleide interim-managers en zelfstandige consultants zijn in het eerste half jaar van 2019 licht gestegen. Dat blijkt uit een analyse van meer dan 30.000 interim-opdrachten, uitgevoerd door Consultancy.nl in samenwerking met Planet Interim."


Zzp-tarief stijgt maar vooral bemiddelaar profiteert

Bron: BNR 2019 | 8 oktober 2019 | Naar artikel

"Zzp'ers hadden dit jaar een goed eerste halfjaar. De uurtarieven stegen gemiddeld namelijk met ruim vierenhalf procent. Vooral zelfstandigen in de HR-sector spannen de kroon. Dit blijkt uit cijfers van Intelligence Group en Planet Interim."


Van Berkel bespreekt de rol van arbeidsmarktplatforms op jaarcongres Bureaurecruitment 2019

Bron: Werf-en.nl 2019 | 27 mei 2019 | Naar artikel

"Maar hoe is het nu eigenlijk in de praktijk met de platforms? Op het Werf& Jaarcongres Bureaurecruitment op 18 juni gaan twee vertegenwoordigers ervan hierover met elkaar in gesprek. De een is Niels van Berkel, die via Planet Interim al bijna 10 jaar volledig online interim professionals aan interim opdrachten koppelt. De ander is Pim Graafmans, die tot 2017 bij YoungCapital werkte en daarna voor zichzelf begon met YoungOnes [...]. Van Berkel: "Mijn centrale boodschap is dat online platforms de flexmarkt voor alle betrokkenen beter in balans kunnen brengen en beter kunnen laten functioneren. Er is in mijn ogen een groot aantal winstpunten te benoemen.""


Directeur Planet Interim in Jury Freelancer of the Year Awards 2019

Bron: Fotyawards.com 2019 | 01 april 2019 | Naar artikel

"Graag stellen wij je voor aan Niels van Berkel, directeur/eigenaar van Planet Interim. Niels is sinds 1999 actief in arbeidsbemiddeling. Met name als directeur bij het beursgenoteerde Page Group. In 2010 is Niels gestart met Planet Interim dat de match tussen interim-/zzp-professionals en hun opdrachtgevers faciliteert."


Webinar "Interim professionals werven via online matching platforms"

Bron: WebinarWeek 2018 | 30 oktober 2018 | Naar artikel

"Niels van Berkel (Planet Interim) en Hugo-Jan Ruts (ZiPconomy) in een webinar tijdens de WebinarWeek 2018 in gesprek over de status van interim professionals werven via online matching platforms."


Planet Interim en Uniforce gaan samenwerken: ‘klik vanaf de eerste koffie’

Bron: ZiPconomy.nl | 30 augustus 2018 | Naar artikel

"Niels van Berkel (Planet Interim) en Stef Witteveen (Uniforce) lanceren een gezamenlijk aanbod voor zelfstandig professionals. Zipconomy ging daarover met hen in gesprek."


Tarieven van zzp’ers stijgen (maar) met 1,5% in 2017

Bron: ZiPconomy.nl | 19 juni 2018 | Naar artikel

"Nieuwe benchmarktool voor zzp-tarieven laat zien dat zzp'ers in Noord-Holland het hoogste en in Friesland en Limburg het laagste uurtarief hebben."


Het gemiddelde tarief van een interim consultant groeide het afgelopen jaar licht naar €97 per uur

Bron: Consultancy.nl | 29 mei 2018 |Naar artikel

"Het gemiddelde tarief van een interim consultant groeide het afgelopen jaar licht naar €97 per uur, zo blijkt uit data van Planet Interim. In samenwerking met Planet Interim - een platform op het gebied van inhuurvraagstukken dat bemiddelt tussen bedrijven en interim consultants en zzp'ers - heeft Consultancy.nl ruim 55.000 in 2017 aangeboden opdrachten geanalyseerd."


Waarom Total Workforce Management en RPO zo goed samengaan

Bron: Werf& werf-en.nl | 29 december 2016 | Naar artikel

"De gezamenlijke inhuur van zowel vaste als flexibele medewerkers is een van de grootste recruitmenttrends voor 2017. Eén externe aanbieder kan uitkomst bieden."


Ranking the Stars: Niels van Berkel over reviews en innoveren in een conservatieve interim markt

Bron: ZiPconomy.nl | 26 september 2016 | Naar artikel

“Met ons ranking systeem kunnen interim professionals zich, net als hotels, nu door goede scores onderscheiden.” Een interview met Niels van Berkel, oprichter van Planet Interim, een online platform voor hoog opgeleide interim managers en zelfstandige consultants.


"De ontwikkelingen in de markt, online platforms en matching van zelfstandige professionals"

Bron: Consultancy.nl | 15 juli 2016 | Naar artikel

Een interview met Niels van Berkel, oprichter van Planet Interim, een online platform voor hoog opgeleide interim managers en zelfstandige consultants. Over de ontwikkelingen in de markt, zijn eigen platform, en de toekomst van online matching van zelfstandige professionals.


"De toekomst van online werven en selecteren van zelfstandige professionals"

Bron: ZiPconomy.nl | Naar artikel

Gaan het internet en de bemiddeling van professionals niet samen of hebben we te maken met een sluimerende revolutie? ZiPconomy sprak hierover met Niels van Berkel, oprichter van Planet Interim en pionier op het terrein van online & interim.


"Kwaliteit Interim Professionals en Freelancers nu ook Online zichtbaar"

Bron: ANP | Naar artikel

In navolging van Booking, Uber en Airbnb heeft Planet Interim een review- en rankingsysteem voor interim professionals opgezet. Aangesloten interim professionals kunnen zich nu door goede scores onderscheiden.


"Jobboard Planet Interim verdient als eerste de volle ‘MMMMM’."

Bron: ZiPconomy.nl | Naar artikel

Tsja, het moest er een keer van komen. Een site die gewoon lijkt te doen wat hij belooft, veel te bieden heeft voor ZP’ers en op een logische en transparante wijze werkt. Die verdient dus het maximale aantal van 5M’s!


"De platforms voor de nieuwe arbeidsmarkt zijn er al!"

Bron: ZiPconomy.nl | Download

Beschreven wordt hoe platforms als Planet Interim inspelen op de omslag op de arbeidsmarkt en wat hen onderscheidt van de vele portals, inhuur-Marktplaatsen en wervings- en selectiesites. Met een top 5 van ‘State of the Art'-platforms.


Nieuw concept: veiling van interimmers

Bron: P&Oactueel | Artikel offline (2011)

Een online veiling van interimmers, dat is een van de vernieuwende aspecten die Planet Interim onderscheidt van andere online marktplaatsen voor interimmers. P&O Actueel houdt Planet Interim in een kort artikel tegen het licht.


Wil de Echte Marktplaats nu opstaan?

Bron: ZiPconomy.nl | Download

Een blog van Mark Bassie over 5 aspecten die leveranciers op een Marktplaats voor externe inhuur erg graag willen zien. Ook wordt aanbesteding en inhuur door de overheid behandeld. Met een reactie van Planet Interim.


Whitepaper: Sociale Media voor werving en selectie

Door: Betula Services, Planet Interim | Download

Door sociale media veranderen de dynamiek en kostenstructuur van werving en selectie. We bekijken het proces van initiële vraag tot en met selectie van de kandidaat en bekijken de invloed van sociale media op iedere processtap.


Dieptepunt voor HR-interimmers wellicht bereikt

Bron: P&Oactueel | Artikel offline (2011)

HR-interimmers hebben het momenteel moeilijk, maar misschien is het herstel van de interim-markt in zicht. [...] Uit de Planet Interim Index blijkt dat veel HR-interimmers op zoek zijn naar klussen.


Nederlands interim en ZZP platform als eerste internationaal actief

Bron: ANP | Download

Het Nederlandse Planet Interim biedt als eerste een Engelstalig, internationaal toegankelijk interim platform om in te spelen op de toenemende flexibilisering en internationalisering van de arbeidsmarkt.


"Overschot interim-marketeers neemt toe"

Bron: MarketingTribune.nl | Download

Het aantal beschikbare interim professionals in het vakgebied Marketing per ultimo 2011 is het grootst. Dat wijst de Planet Interim Index uit, dat inzicht geeft in de ontwikkeling van de beschikbaarheid van hoger opgeleide interim professionals.


Interimmers onder de hamer

Bron: Industrie Magazine | Download

De vergrijzing, ‘het nieuwe werken' en de wens om organisaties flexibeler te maken, zorgt, nu de economie uit het dal kruipt, voor kansen voor werkgevers om zich kostenefficiënt te versterken én weerbaarder te maken.


Interview oprichter van Planet Interim

Bron: VCV Magazine | Download

In dit interview worden de drijfveren, omstandigheden en ambities van de oprichter van Planet Interim uiteengezet. Er wordt ingegaan op het starten van een onderneming, werken in loondienst en de missie van Planet Interim.